11 Temmuz 2019 Perşembe

Çocuklar İçin Gitar Seçimi

gerçekte bu konuda benim bildiğim sırf şey var; "çocuğunuza gitar ya da başka bir şey alırken, ilk düşüneceğiniz konu cebinizden çıkacak nakit olmasın"... her konunun ayrı bir uzmanlık piyasası olduğunu unutmayın... gitarı veya diğer enstrümanları "aman ne olacak işte; o da gitar, bu da gitar, ne gerek mevcut pahalısına, odun değil mi sonuçta" şeklinde aşağılamayın... kendinize balık oltası, bisiklet, tenis raketi, otomobil ya da ev alırken resmen ıcığını cıcığını inceleyip, suyunu çıkarıyorsunuz ya!... işte o çocuk gitarları alacaksınız gitarı...

Klasik gitarı akustik gitardan ayıran en temel özellik ;akustik gitarın bütün tellerinin metal, klasik gitar ın üstteki 3 telinin metal, alt 3 telinin plastik olmasıdır. Diğer bariz bir özellik ise akustik gitar ın gövdesinin klasik gitar a nazaran biraz daha büyük olmasıdır. Tabi ki bu ayırıcı özelliklerinden dolayıdır ki, akustik gitar da çalındığı an metalimsi bir tını gelir, klasik gitar da ise daha soft (yumuşak) bir ses elde edilir.

Klasik Gitar alırken ilgi edilmesi gereken konular

Klasik gitar alınırken kimi konulara dikkat edilmesi gerekebilir ;bunların asıl olanı daima bir bilen ile almaktır, fakat böyle bir olanak bulunmamaktadır ise ;Gitar tellerinin gövdeye yakın olanı tercih edilmelidir,bildik markalar alınması gerekir,tellere vurulduğunda tınlama sesinin odunsu bir ses yerine daha fazla tellere vurulma yani metalimsi bir ses olmalı, tını yani sesin bir zaman yankılanması gerekir,tellere sırası ile perde perde çalındığında parazit yada cızırtı olmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder